dijous, 9 d’octubre del 2008

Que hi ha a dints de les cèl·lules?

Les cèl·lules tabé tenen altres components:


Els vacúols són compartiments envoltats de membrana cel·lular presents en les cèl·lules eucariotes. Són considerats entitats diferents al citoplasma amb funcions ben diverses: secretores, excretores i d'emmagatzematge.



Totes les cèl·lules eucariotes animals i algunes de vegetals presenten uns petits orgànuls cilíndrics, generalment en parelles, amb un diàmetre d’uns 0.15 mm i una longitud d’uns 0.3-0.5 mm, són els centriols.


Els ribosomes són orgànuls no membranosos només visibles al microscopi electrònic a causa de la seva reduïda grandària ( 29 nm. en cèl·lula procariota i 32 nm. en eucariota) es troben a totes les cèl·lules vives (excepte a l'espermatozoide). La seva funció és ensamblar proteïnes a partir de la informació genètica que li arriba de l'ADN transcrita en forma d'ARN missatger (ARNm).

El ribosoma consta de dues subunitats que s'encaixen i treballen juntes per a la traducció de l'ARNm en proteïnes en el procés de síntesi proteica. Cada subunitat està formada per dues molècules molt grans d'ARN (anomenat ARN ribosòmic) i algunes proteïnes més petites.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada